Iyan

Iyan, kakak kedua gue, salah satu inspirasi gue.

Anak rumahan, gak banyak tingkah, patuh orang tua. Suka bola gak hobi keluar malam nyari udara. 

Dapet kerja, pacaran gonta ganti dengan ikhtiar mencari calon istri yang baik nantinya.

Tidak butuh lama untuk pacaran lalu menikah. Alhamdulillah atas izin-Nya segera dikasih amanah bernama Muhammad Zain Hafiz.

Sosok religiusnya tampak bertambah. Tak sungkan bangun subuh untuk berjamaah di masjid. Bulu-bulu halus di dagunya sengaja ia pelihara hanya untuk menunaikan sunah nabi. Ruas jari-jarinya yang diakhirat nanti akan ditanya untuk apa digunakan selama ini, kapan saja dimanfaatkan untuk mengagungkan nama-nama Allah SWT.

Kehadirannya selalu gue nanti, karena gue sadar orang yang selama ini tinggal bersama dari bayi kini hanya hitungan berapa minggu sekali bisa berkumpul lagi karena sedang menata keluarga kecil.

Apa lagi yang mau dicari? Tinggal bekal ke akhirat nanti.

Iklan

Bertemu Raditya Dika Berkat Fakultas Kedokteran Gigi UNSRI

Edisi repost dari blog sebelumnya pada 30 September 2012. Selamat melihat :mrgreen:

Assalamu’alaikum

Oh my dream came true, yeah one of my dreams came true last sunday on Sept 23th 2012. Mimpi ketemu bang Raditya Dika https://twitter.com/radityadika gila akhirnya terealisasi, alhamdulillah, thank God. Mengapa aku sangat memimpikan moment ini? Secara bang dika kambing jantan gila itu adalah inspirator terkuat ku membuat blog ini dan aku memang menggilainya *sambil guling guling di lantai* sejak novel (buku) pertamanya Kambing Jantan, terus Cinta Brontosaurus, Radikus Makan Kakus, Babi Ngesot, Marmut Merah Jambu dan buku terakhir yang dirilis Bang Dika (bukan yang paling akhir) Manusia Setengah Salmon.

Nostalgia dikit *lalu berimajinasi sendiri* pembaca: boleh aja ki aku: cius, miapa? wkwkwkw.  Suka dengan Bang Dika bermula dari salah satu temen ku di Polsri kemarin, panggil saja Sue *ui Sue, nama mu ada di postingan ku ni hihihh* yang dengan baik hati telah minjemin barang kesukaannya (buku) ke aku, makasih Sue, engkau adalah someone in behind the story. Itu terjadi tahun 2006 dan mulai terpatri untuk bisa ketemu suatu hari sama bang Dika sampai saat ini, dan ternyata it happened 😀

Lalu datang suatu hari berita Kedokteran Gigi Unsri bukit Palembang yang akan mengadakan seminar “dream the life, live the dream” dengan special guest Raditya Dika pada 23 Sept 2012 kemarin di Grand Duta Hotel Palembang dari salah satu Mahasiswa Ekonomi Ekstension Unsri, sebut saja Friska Tania. Oh really? Sumringah. Pernah jauh sebelum berita ini beredar, Bang Dika tahun-tahun sebelumnya diundang juga di seminar yang diadakan Fakultas Ekonomi Unsri, tapi batal katanya, maka dari itu kesempatan ini gak mau aku sia-siain kayak aku sia-siain kamu *loh?

Namun sempet drop ketika Friska Tania mengabarkan tiket udah SOLD OUT *sedih dipojok*.  Lalu beberapa hari kemudian, muncullah poster pembawa berkah ini:

Dalam hati *ui kiki, ngapo dak kau cubo be kontak personnyo, oh iyo jugo (bahasa kerajaan keluar, Palembang)* lalu setelah melihat poster itu langsung ku sambungkan dan akhirnya berkenalan dengan salah satu admin panggil saja Mba Sherly.  Mba Sherly bilang kalo sisa tiket tinggal Gold, Oh Gold, pengennya sih Super Platinum, tapi beginilah cara Tuhan memeluk mimpi hambanya, beberapa hari kemudian mendekati hari H Mba Sherly ngasih wangsit kalau Super Platinum ditambah kuotanya yaitu 10 saja, dan akhirnya kebeli juga, aseeeeeeeeeek.

Spesial untuk tiket Super Platinum, yihaaaaaaaaaaaa 😀

Oh iya satu yang hampir tertinggal dari cerita ini, sempat aku kabarkan seminar ini di twitter, broadcast di bb, posternya jadi DP dan sempet pasang PM juga dan ternyata Ayu lah yang berminat dan konsisten sampai akhir, selamat Ayu.  Ayu teman SMP ku – yang tidak pernah sekelas tapi kenal juga akhirnya karena dijodohin oleh Allah SWT jadi teman – ini juga menyukai Raditya Dika sama seperti aku.  Sayang, sungguh malang Ayu, ia sudah melakukan transaksi untuk tiket Gold tanpa sempat aku mengabarkan bahwa Super Platinum ditambah kuotanya, sorry Ayu, kamu terlalu gesit 😦

Japanesse Restaurant at the end of show

Now, kembali ke seminar. Opening seminar keren banget ni, wajib dilihat.

Lanjuuuut, selain bintang utama (Raditya Dika) dari seminar ini, juga ada seorang dokter gigi yang sukses yaitu drg. Martha Mozartha, M.Si dan seseorang yang mulai merintis hobi menulisnya panggil saja Aryanda Tommy (twitter:https://twitter.com/aryandatomb ku bantuin promosi ni bang) yang merupakan Mahasiswa Kedokteran Gigi Unsri yang lagi koas sekarang. Bukunya sudah sold out dimana-mana *Palembang* diprakarsai bang tommy dengan judul “Catatan Gila Dokter Galau”. Asek juga tuh judul, pasti sama godaknya dengan Bang Dika ahahaha. Di sela-sela seminar, bang Tommy ngadain door price dengan hadiah bukunya itu, sayang aku gak kepilih, huuuuuh…

Bang Tommy

Eng ing eng, bintang utama pun muncul setelah break, bisa lo bayangin cui riuhnya pas Bang Dika muncul ke permukaan dari goa persembunyiannya dengan hawa super hot dan mambu (becanda) di ruangan sempit yang menampung ratusan pengungsi sementara (penonton) disana.

Salah satu fans yang beruntung bisa ditunjuk Bang Dika karena embel-embel yang dibawanya ni, congrats ya 🙂

Berikut gambar-gambar Bang Dika dan beberapa rekaman dia ngoceh, cekidot:

Video hasil rekaman ku cek disini: Part 1 dan 2

Sayang batre lobet, cuma itu yang bisa terekam. And the last and the most important is:

When the DREAM CAME TRUE

Well, that’s my story about Bertemu Raditya Dika Berkat Fakultas Kedokteran Gigi UNSRI.  Thank you guys https://twitter.com/generasinergi, thanks for making my dream came true. You’re awsome……

Smg postingan kali ini bermanfaat bagi teman semua tentang DREAM THE LIFE, LIVE THE DREAM.  See you soon….

Wassalam 😀

Forever Westlife

Edisi repost dari blog sebelumnya pada 25 Juni 2012. Selamat membaca bahasa inggris (edisi banyak gaya).

24/06/12 is the day to remember that Westlife’s over, can’t believe it, I just can’t believe it, it’s too fast, Oh God *cry*

I surprised for the first time when I saw hastag #ThankYouWestlife became TTWW in Twitter yesterday and everybody talked about them, talked about no more Westlife n Westlife’s over. When I saw, it feels like I’ve died, I can’t breathe, speechless exactly. I just, I just oh baby when a heart is crying it sometimes feels like dying n tear drops fall like rain.

I’m posting this one while listening to Try Again, try not to cry, just try again. Btw, today I just wanna review my idol Westlife. For me, Westlife is everything. I knew, I loved, I followed them since I was in Junior high (11th years old). I started to love them since I saw a video “I have a dream” wow what a boyband. I grew up with listening their songs, found awsome teen in Junior high ’til I found some friends whom love Westlife too, they called Enno, Anis, Mepa n Vivin. Then we agreed to make girlband that we called for the first time “girls life” by Mepa then changed to be “The Power Of Five Girls” hahah.

Don’t think our girlband is like anything else, we just made it for fun, not to be singer seriously hahah. I loved Mark, Annis loved Bryan, Enno loved Kian, Mepa loved Shane and Vivin loved Nicky. Eventhough we’re not actually girlband but we often sang together (not only at school but also at one of our houses), watched Westlife’s video together and did crazy something hahah. Once upon a time, there was Westlife on our lokal tv Indonesia (RCTI) that called “Clear Top Ten” and it’s running on afternoon, the time when we still at school to study. When we saw them on tv in headmaster room, we just screamed and jumped together, then we were scolded by teachers for that hahah.

In the other time, we tried to run away from school just for watching Westlife in Clear Top Ten once more and gathered in Annis’ house. That was really crazy, run away for Westlife and lied to our parents to go to school. I remembered when we sang together, watched Westlife’s video together, bought some their vcds and posters together and discussed together, it made me smile n laugh alone. It’s really unforgetable moment we had, can’t compare them with anything in this world.

And now, when I heard they’re over yesterday, it made me sad n cry suddenly, it’s too fast, I just can’t believe it. No matter what happen you’re always in my heart, my love for you will be forevermore, forevermore, forevermore. #ThankYouWestlife thank you for making my life to be fun ’til now, I grew up with listening your songs and learned english for the first time, it’s because of you, because of your songs.

No matter no more westlife I keep loving you forever and keep listening your songs because Westlife isn’t dead because forever Westlife. I’ll be waiting for your reunion and someday I will find what i’m searching for. Good luck boys, I wish you all the best….

Hug and love for Westlife (1998-2012)

Kiki

My New Idol Is An Awsome Greyson Chance

New idol, yeah that’s good title for the post today. Actually I really want to  post this article one day before today but there are jobs that I have to do (Are you really?). Talking about a new idol, which I love and full of madness right now is a Greyson Chance. Uwaaaaaaa, he was like magic, hypnotized me, and always hysterical to see him, both on facebook, twitter, and internet especially as he appeared in TheHits on Trans TV 25 Nov 2011 , woooooow crazy, crazy.
Talking about Greyson, suddenly reminded me nostalgically of year2000 ago when I was still sitting on a junior class at which time I’m crazy like this to Westlife. I was with my friend to four compact and agreed to make a girlband called “Girls Life” which was later renamed “The Power of Five Girls”. I’m as Mark, and others Anis (Bryan), Mepa (Shane), Enno (Kian) and Vivin (Nicky).
The euphoria the madness of yesterday to Westlife was so much fun. Things to do to fans of classical fans are hunting a new album, a magazine that it was full of their faces, and are willing to skip school in order to watch them appear on TV if not wrong in the event Clear Top Ten. Not only that, we always sang together in class when an empty classroom teachers and didn’t care other friends heared, ahahahah it’s so funny. Once there was a funny incident at the school, the five of us deliberately perched TU school front office because there is Clear Top Ten events that will surely appeard Westlife, and you know they actually appear, sounds like “kuntilanak” (the kind of ghost in Indonesia)  squealer hysterical screaming and we were got angry teachers who look at us like crazy ahahhahaahaha. In addition to school, we would often hang out in the school building when the occupants have left the evening to sing, sing together again ahahhahaha.
Aaah if retrospect, now in 2011, we were not already long time collector, the status does not stop just broke out that was too long ahahhaha. Weeeeisss nostalgia quite easy, now talking about Greyson Chance wrote.
Greyson oh so sweet, cute and really cuteeee. This is it, the profile of Greyson Chance from http://garudaterkini.blogspot.com/2011/11/profile-greyson-chance.html
Name: Greyson Michael Chance
Born: August 16, 1997 Wichita Falls, Texas, U.S.
Origin: Edmond, Oklahoma, United States
Genre: Pop rock
Instruments: Piano, vocals
Years active: 2010-present
Award: Award-winning Hollywood Teen TV Awards in the category Teen Pick: YouTube Artist in 2010
This is my new idol ya now, if I say hell is better than Justin Bieber heheheh (just kidding, they’re different musical genres). I’m beginning to know him and know he is from one private TV station in Indonesia, Metro TV when the show call it ShowBuzz. First still somewhat PING! see it. Cute and sweet very well, but not too much to drive me crazy. Later that Greyson Chance is doing promo tour to Asia that one of them to Indonesia, I learned from seeing and sitting in front of the TV while watching TheHits, woooooooww I was speechless. Do not know since then, I started searching, browsing, downloading songs and enjoy it now turns out my dreams fall to him, a beautiful OOOOOOH (ahahah what the trial), and he is My New Idol “Greyson Chance”. The songs on the album Hold On Till The Night consists of:
1. ‘Waiting Outside the Lines’
Trak is a good choice and the top to get to know Chance in the early days. The game is awsome piano is backed by his voice that really indaaaaah.
2. ‘Unfriend You’
The single is beat and full of energy when we hear it.
3. ‘Home Is in Your Eyes’
“My heart beats a little bit slower / These nights are a little bit colder / Now that you’re gone,”. His song slow and good to listen it.
4. ‘Hold On Til the Night’
The song was chosen to be the title of his album. Enjoy to hear it 🙂
5. ‘Heart Like Stone’
This track invites us to dance like that.
6. ‘Little London Girl’
This single is like Country, but cooooool.
7. ‘Cheyenne’
“Please do not break my heart, Cheyenne,” hahahha piece of lyrics that I remember, don’t doubt to try to listen it.
8. ‘Summertrain’
” And the windows are crying, but this train is flying us all through the rain I feel / And the sky’s getting Brighter with every mile and it all seems a clear. “
9. ‘Stranded’
As London’s Little Girl, ‘Stranded’ entry within a simple but fun for impregnated. “I hope it’s somewhere far, where only We Are stranded on your heart,” he adds.
10. ‘Take a Look at Me Now’
Well here ya, one of the tracks that I liked in addition to the above, music is cool and always makes me always to repeat, repeat and repeat.
In addition to already download all the songs on the album Hold On Till The Night (thank you 4shared, StafaBand, etc), I started searching, browsing in facebook and twitter to look for him. Thank God I found it (Greyson Chance on FB and @ greysonchance on Twitter).Wow, just hysterical when I used to idolize Westlife (hey, Westlife is still idolize bro!).
Almost forgot, the song that made him famous till today and inspired him is ”Paparazzi’ (made famous by Lady Gaga), a very successful re-sung by Greyson Chance, and I Love It.
Want to taste the tweet and responded by Greyson Chance on FB and Twitter, but yes, the fans already too much, made him confused absolutely to answer or say hello one by one ahahhahah. But no problem, an important part of what the latest from him through two of these social networking sites.
Finally I’ve posted this article, thank God. Few share the stories and experiences with you, friends, may I know who is your new idol now?
 
You know, I really love you, love you so much.  Please come to Indonesia anymore 🙂